Groundspeak Forums: PROSKLITIRIO - Groundspeak Forums

Jump to content

• (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

PROSKLITIRIO Doste to "paron"

#101 User is offline   stef73 

• Premium Member
  • Group: +Premium Members

Posted 19 January 2012 - 01:20 AM

Γεια σας κι από μένα ειμαι ο Στεφανος απο Κιατο και ειμαι καλα :)
User name stef73
Η επαφή μου με τα GPS έγινε λόγω της δουλειάς μου και του χόμπυ μου , ποδηλασία βουνού.
Μολις εφτασε στα χερια μου το Oregon 450 που πηρα απο το ebay , κανοντας ρυθμισεις και ψαχνοντας είδα to εικονίδιο στα μενου - "Geocache"
μετα απο αναζήτηση στο διαδυκτιο βρεθηκα εδω και σαν "παιδι" και εγω λεω να ξεκινησω την αναζητηση .
Εντος των ερχομενων ημερων ξεκιναω την αναζητηση .....
Καλως σας βρηκα .

#102 User is offline   feregios 

• Premium Member

Posted 19 January 2012 - 07:46 AM

View Postferegios, on 15 January 2012 - 04:06 PM, said:

Γεια σας κι από μένα.
Παναγιώτης από Νίκαια - Πειραιά.
Η επαφή μου με τα GPS έγινε λόγω της δουλειάς μου και του χόμπυ μου , ποδηλασία βουνού.
Έτσι με την απόκτηση ενός Oregon 450 είδα ένα νέο εικονίδιο στα μενου - "Geocache"
Αναζήτηση στο Ιντερνετ κι ένας νέος "κόσμος" άνοιξε για μένα.
Είμαι επίσης κάτοχος ενός eTreX Legend και Νokia 6210 Navigator

Έχω βρει μερικές caches και μ΄αρέσουν αυτές που μπορώ να τις συνδιάσω με την ορεινή ποδηλασία πχ Patnitha biker I, II, 4 κλπ.

Αυτά τα ολίγα για αρχή, καλώς σας βρήκα !!!.

View Poststef73, on 19 January 2012 - 01:20 AM, said:

Γεια σας κι από μένα ειμαι ο Στεφανος απο Κιατο και ειμαι καλα :)
User name stef73
Μολις εφτασε στα χερια μου το Oregon 450 που πηρα απο το ebay , κανοντας ρυθμισεις και ψαχνοντας είδα to εικονίδιο στα μενου - "Geocache"
μετα απο αναζήτηση στο διαδυκτιο βρεθηκα εδω και σαν "παιδι" και εγω λεω να ξεκινησω την αναζητηση .
Εντος των ερχομενων ημερων ξεκιναω την αναζητηση .....
Καλως σας βρηκα .

Γεια σου Στέφανε ....καρμπόν απ΄ότι βλέπω :)
Καλωσήρθες, να κανονίσουμε κάποια ποδηλατική εξόρμηση για Geo-MTB.

#103 User is offline   baxygr 

• Tadpole
  • Group: Members

Posted 21 June 2012 - 01:22 PM

Γεια και απο μενα. Ειμαι ο Γιωργος απο Ξανθη και δραστηριοποιουμε εδω και κανα χρονο αλλα μολις σημερα εμαθα για το forum χαρη στον GregoryGR ο οποιος τελικα τα καταφερε και γεμισε τη Θρακη κρυπτες. Οποτε σας περιμενουμε και κατα δω πανω.
Απο εξοπλισμο οχι σπουδαια πραματα ενα galaxy note και ενα igo για τις δυσκολες ωρες.
Καλη συνεχεια, καλη δυναμη και καλα "κυνηγια".

baxygr.blogspot.com

#104 User is offline   john_cm 

• Geocacher

Posted 12 July 2012 - 01:55 AM

Εδώ είμαι και εγώ.

Γιάννης από Ελευσίνα. Έχω το Garmin eTrex 10 και όλο αυτό το παιχνίδι μου άνοιξε την όρεξη.

Το μόνο ότι το μήνυμα μου είναι το πρώτο μετά από 6 μήνες που έγραψε ο τελευταίος φίλος. Μήπως θα έπρεπε να το προβάλουμε περισσότερο το σπορ σε ειδησεογραφικά σάιτ τύπου τρομακτικό και κάθε τόσο να γράφουμε και κάτι για νέες κρύπτες ώστε να ταράξουμε τα νερά;
Μήπως οι ελληνικές κρύπτες θα έπρεπε να μπαίνουν και στο ελληνικό σάιτ και να τραβήξουμε τον κόσμο σε αυτό;

This post has been edited by john_cm: 12 July 2012 - 02:12 AM

#105 User is offline   Mimhs.gr 

• Puzzler

Posted 12 July 2012 - 08:52 AM

View Postjohn_cm, on 12 July 2012 - 01:55 AM, said:

Το μόνο ότι το μήνυμα μου είναι το πρώτο μετά από 6 μήνες που έγραψε ο τελευταίος φίλος. Μήπως θα έπρεπε να το προβάλουμε περισσότερο το σπορ σε ειδησεογραφικά σάιτ τύπου τρομακτικό και κάθε τόσο να γράφουμε και κάτι για νέες κρύπτες ώστε να ταράξουμε τα νερά;

Υπαρχουν αναλογες προτάσεις, αλλα τα πραγματα δεν ειναι και τοσο απλα. Πρωτα - πρωτα δεν ειμαστε και τοσο πολοι οπως θα διαπιστωσεις.Ετσι μειωνεται η πιθανοτητα να βρουμε τους καταληλους ανθρωπους για να το κανουν. Καθε προταση δεκτη, βεβαιως-βεβαιως!

View Postjohn_cm, on 12 July 2012 - 01:55 AM, said:

Μήπως οι ελληνικές κρύπτες θα έπρεπε να μπαίνουν και στο ελληνικό σάιτ και να τραβήξουμε τον κόσμο σε αυτό;

Απότι καταλαβαινω το ελληνικο σαιτ ειναι μια προσφορα του Giannisp και το συντηρει οπως και οποτε μπορει.Μου φαινεται λιγο δυσκολο να δημοσιευονται εκει δευτερη φορα. Αλλωστε για ποιο λογο ; Οποιος βρει το Geocaching-gr θα εχει ξεκινησει ηδη απο την Geocaching.com, τι παραπανω να βρει αν ειναι μια επαναληψη ;
Αυτο που ισως θα βοηθησει ειναι η ελληνοποιηση του σαιτ (Ηδη εχει γινει παρα πολλη δουλεια γι'αυτο).
Ακομη σοβαρη βελτιωση αποτελει και η προσθηκη ελληνικων περιγραφων μαζι με τις υποχρεωτικες αγγλικες περιγραφες. Σ'αυτο δεν εχουμε κανει σοβαρη προοδο, αλλα υπηρχαν προβληματα τεχνικης φυσης που το εκαναν πολυπλοκο. (Διαβασε τα υπολοιπα μηνυματα εδω και θα σχηματισεις αποψη).
Αν εχεις προτασεις, ανοιγεις ενα νεο θεμα εδω, και το συζηταμε ολοι μαζι.
Μια παρεα ειμαστε, κι ας μην ξερουμε συχνα ο ενας τον αλλον !

#106 User is offline   Spyros P. 

• Premium Member

Posted 16 July 2012 - 01:35 AM

Καλησπέρα σε όλες και όλους!
Με λένε Σπύρο Π. και πρόσφατα ανακάλυψα τις χαρές του geocaching :D.
Χρησιμοποιώ ένα Garmin e-trex 30 και έχω ανακαλύψει 36 κρύπτες ως σήμερα. Επίσης, έχω κρύψει 4.
Αγαπώ πολύ την φύση και τρελαίνομαι για εξερεύνηση, κακουχίες και δυνατές συγκινήσεις.

Σχετικά με το geocaching, προτιμώ τις δυνατές προκλήσεις εκτός πόλης, κι όχι τόσο τις καθαρά αστικές κρύπτες. Κι ακόμα περισσότερο μου αρέσει να κρύβω, οπότε ελπίζω στο μέλλον να φτιάξω μερικές πραγματικά μακρινές και δύσκολες κρύπτες στην Ελλάδα.

Μέχρι τώρα έχω τοποθετήσει 4 κρύπτες. Μια δοκιμαστική στην Αθήνα και τρεις στην Λακωνία. Απο αυτές η μια είναι μέσα σε ένα ναυάγιο, η άλλη σε έναν παλιό νερόμυλο και η τρίτη στα ερείπια ενός παρατηρητηρίου του Β' Παγκοσμίου κοντά στο ακρωτήριο Μαλέας.

Στο μέλλον σκοπεύω να κρύψω κάποιες ακόμα κρύπτες προσιτές μόνο με αναρριχητικό/σπηλαιολογικό εξοπλισμό για όσους κουβαλάνε παρόμοια μυαλά με εμένα!

Πιστός σύντροφος στις εξερευνήσεις είναι ο Jim A. (ο οποίος μου μίλησε πρώτη φορά για το geocaching)

Στο blog μου www.spyrosp.com μπορείτε να παρακολουθήσετε διάφορα ενδιαφέροντα ταξιδιωτικά θέματα.

Χαίρομαι λοιπόν που μπαίνω κι εγώ στην παρέα σας και σας εύχομαι καλές διαδρομές κι όμορφες εμπειρίες!

#107 User is offline   Mimhs.gr 

• Puzzler

Posted 16 July 2012 - 02:17 AM

View PostSpyros P., on 16 July 2012 - 01:35 AM, said:

Αγαπώ πολύ την φύση και τρελαίνομαι για εξερεύνηση, κακουχίες και δυνατές συγκινήσεις.

Σχετικά με το geocaching, προτιμώ τις δυνατές προκλήσεις εκτός πόλης, κι όχι τόσο τις καθαρά αστικές κρύπτες. Κι ακόμα περισσότερο μου αρέσει να κρύβω, οπότε ελπίζω στο μέλλον να φτιάξω μερικές πραγματικά μακρινές και δύσκολες κρύπτες στην Ελλάδα.

Στο μέλλον σκοπεύω να κρύψω κάποιες ακόμα κρύπτες προσιτές μόνο με αναρριχητικό/σπηλαιολογικό εξοπλισμό για όσους κουβαλάνε παρόμοια μυαλά με εμένα!

Στο blog μου www.spyrosp.com μπορείτε να παρακολουθήσετε διάφορα ενδιαφέροντα ταξιδιωτικά θέματα.

Καλως ηρθες Σπυρο στην παρεα μας ! Αλλα βρε παληκαρι μου σπηλιες και ορειβατικο εξοπλισμο; Ξερεις αυτο που λενε για τον γερο ¨ή απο πεσιμο ή απο χ....ο"; Γιατι βρε παληκαρι μου αγριεψες τοσο πολυ, και θες να εξολοθρευσεις τους geocachers; Πιστευεις οτι ειμαστε πολλοι στην Ελλαδα και θες να μας αραιωσεις ;
Ενταξει δε λεω, καλες ειναι και οι δυσκολια 5 κρυπτες, ομως ποσοι θα εχουν το κουραγιο να περιμενουν τους διασωστες σε ενα ελληνικο βουνο, με αντιτιμο ενα χαμογελακι στο log της κρυπτης σου; Φυσικα μιλαω για τους εθελοντες διασωστες, γιατι αν περιμενεις τιποτα κρατικες υπηρεσιες, μαλλον θα πρεπει πρωτα να εχεις περασει απο ενα συμβολαιογραφο για να μην αφησεις εκρεμοτητες...
Δεν βαζεις -λεω γω- καλυτερα μερικες ποιο προσβασιμες, αντε με τα ποδια και οσο γινεται λιγοτερο, να βρουμε και μεις καμμια ; Αμα θες μεγαλα πραγματα, μια πολυ καλη ιδεα ειναι να βρεις μερος, για να κρυψεις ενα ΜΕΓΑΛΟ αδιαβροχο κουτι, καπου στα βουνα της Αττικης ! Αυτος ειναι στοχος αξιολογος ! Ενω το να χρειαζεται ελικοπτερο ή την συνοδεια μοναδας ειδικων καταδρομων... Ασε που θα κανεις μαυρα ματια να δεις εγγραφη στο ημερολογιο της. Θα εχει σβησει η προηγουμενη εγγραφη οταν θα γινεται μια καινουρια !
Τα ειπα και ξεθυμανα ! Παω να ξαναβρω την GC24W6D που εχει μια σχετικη δροσια ...

#108 User is offline   Spyros P. 

• Premium Member

Posted 16 July 2012 - 04:12 AM

View PostMimhs.gr, on 16 July 2012 - 02:17 AM, said:

Καλως ηρθες Σπυρο στην παρεα μας ! Αλλα βρε παληκαρι μου σπηλιες και ορειβατικο εξοπλισμο; Ξερεις αυτο που λενε για τον γερο ¨ή απο πεσιμο ή απο χ....ο"; Γιατι βρε παληκαρι μου αγριεψες τοσο πολυ, και θες να εξολοθρευσεις τους geocachers; Πιστευεις οτι ειμαστε πολλοι στην Ελλαδα και θες να μας αραιωσεις ;
Ενταξει δε λεω, καλες ειναι και οι δυσκολια 5 κρυπτες, ομως ποσοι θα εχουν το κουραγιο να περιμενουν τους διασωστες σε ενα ελληνικο βουνο, με αντιτιμο ενα χαμογελακι στο log της κρυπτης σου; Φυσικα μιλαω για τους εθελοντες διασωστες, γιατι αν περιμενεις τιποτα κρατικες υπηρεσιες, μαλλον θα πρεπει πρωτα να εχεις περασει απο ενα συμβολαιογραφο για να μην αφησεις εκρεμοτητες...
Δεν βαζεις -λεω γω- καλυτερα μερικες ποιο προσβασιμες, αντε με τα ποδια και οσο γινεται λιγοτερο, να βρουμε και μεις καμμια ; Αμα θες μεγαλα πραγματα, μια πολυ καλη ιδεα ειναι να βρεις μερος, για να κρυψεις ενα ΜΕΓΑΛΟ αδιαβροχο κουτι, καπου στα βουνα της Αττικης ! Αυτος ειναι στοχος αξιολογος ! Ενω το να χρειαζεται ελικοπτερο ή την συνοδεια μοναδας ειδικων καταδρομων... Ασε που θα κανεις μαυρα ματια να δεις εγγραφη στο ημερολογιο της. Θα εχει σβησει η προηγουμενη εγγραφη οταν θα γινεται μια καινουρια !
Τα ειπα και ξεθυμανα ! Παω να ξαναβρω την GC24W6D που εχει μια σχετικη δροσια ...

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω πολλούς geocachers αλλά αγαπάω όλους τους ανθρώπους και δεν θέλω να εξολοθρεύσω κανέναν :)
Ξέρω όμως αρκετούς φίλους που κάθε ΣΚ γυρίζουν όλη την Ελλάδα, βουνά, σπηλιές, βράχια, θάλασσες, και πιστεύω ότι θα απολαύσουν πολύ ένα τέτοιο παιχνίδι! Κι απο όσο χάζευα κρύπτες του εξωτερικού, παίζουν αρκετές τέτοιες και με αρκετά logs, οπότε γιατί όχι κι εδώ;
Πάντως φίλε Μίμη, αν πας να τις βρεις και σου κάτσει η στραβή, σου υπόσχομαι ότι αν με πάρεις τηλέφωνο, θα έρθω να δώσω ένα χεράκι...

Ωραίο το ρέμα, λέω όμως αύριο το απόγευμα να προσπαθήσω αυτήν: GCX2Q5

#109 User is offline   Mimhs.gr 

• Puzzler

Posted 16 July 2012 - 05:01 AM

Και δεν μου το ειπες ποιο νωρις ! Τωρα θα ειχα μια επιπλεον επιλογη :
Απο πνιξιμο ! Και θα ειχα και πιθανοτητα απο το 2006 που μπηκε, να κανω FTF !
Εδω που τα λεμε δεν ειναι πολλα 6 χρονια (τουλαχιστον) αναμεσα στις ευρεσεις.
Μωρε πολυ ανθεκτικο κουτι εχει βαλει ο owner ! Τοσα χρονια...
Φανταζεσαι πλακα να πηγαιναμε εκει και να το ειχε φαει το κυμα ή να εσπασε το βαζο απο πτωση βραχων ;
Για να μην πω οτι αν το λαστιχο στο καπακι δεν ειναι καλης ποιοτητας...
Ελα πλακα κανω, εκει θαναι οπως και το αλλο στο GC10G4K ή μηπως ηταν το GC12PHB; :rolleyes:

#110 User is offline   Spyros P. 

• Premium Member

Posted 16 July 2012 - 05:19 AM

Χαχαχ, ελπίζω να είναι όντως εκεί γιατί οπωσδήποτε θα κάνουμε μεγάλη μανούρα για να το βρούμε!
Τα άλλα δυο που έγραψες τα έχω βάλει στο μάτι καιρό, έχω βρεί και βάρκα μάλιστα αλλά δεν τα έχω επιχειρήσει ακομα.
Αυτό GC3QDVN πόσο καιρό λες θα κάνει να βρεθεί; Είναι εδώ: http://www.e-bluemag...mail-hakki.html

#111 User is offline   Antonis_GR 

• Geocacher

Posted 16 July 2012 - 07:33 AM

View PostSpyros P., on 16 July 2012 - 04:12 AM, said:

View PostMimhs.gr, on 16 July 2012 - 02:17 AM, said:

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω πολλούς geocachers αλλά αγαπάω όλους τους ανθρώπους και δεν θέλω να εξολοθρεύσω κανέναν :)
Ξέρω όμως αρκετούς φίλους που κάθε ΣΚ γυρίζουν όλη την Ελλάδα, βουνά, σπηλιές, βράχια, θάλασσες, και πιστεύω ότι θα απολαύσουν πολύ ένα τέτοιο παιχνίδι! Κι απο όσο χάζευα κρύπτες του εξωτερικού, παίζουν αρκετές τέτοιες και με αρκετά logs, οπότε γιατί όχι κι εδώ;
Πάντως φίλε Μίμη, αν πας να τις βρεις και σου κάτσει η στραβή, σου υπόσχομαι ότι αν με πάρεις τηλέφωνο, θα έρθω να δώσω ένα χεράκι...

Ωραίο το ρέμα, λέω όμως αύριο το απόγευμα να προσπαθήσω αυτήν: GCX2Q5

Ένα θερμό καλοσώρισμα και από μένα.

Μια και εγώ έχω τοποθετήσει την παραπάνω κρύπτη και χαίρομαι πολύ που θα την επισκευτείς, οφείλω να σε ενημερώσω ότι μάλλον έχει χαθεί :(

Και πάλι σε χαιρετώ
και ελπίζω να τα λέμε συχνά :)

#112 User is offline   Crazy-MTB 

• Geocacher

Posted 17 July 2012 - 06:18 AM

Καλησπερα σας ... Φρεσκος φρεσκος με 5 ανακαλυψεις παρεα με το φιλο Fereggios που με εβαλε στο τρυπακι και τωρα οι ποδηλατοβολτες μας εκτος απο την ψυχικη μας ευχαριστηση αποκτησαν και την περιπετεια του ψαχνω κατι !!! :rolleyes:

#113 User is offline   Antonis_GR 

• Geocacher

Posted 17 July 2012 - 10:10 AM

View PostCrazy-MTB, on 17 July 2012 - 06:18 AM, said:

Καλησπερα σας ... Φρεσκος φρεσκος με 5 ανακαλυψεις παρεα με το φιλο Fereggios που με εβαλε στο τρυπακι και τωρα οι ποδηλατοβολτες μας εκτος απο την ψυχικη μας ευχαριστηση αποκτησαν και την περιπετεια του ψαχνω κατι !!! :rolleyes:

Καλωσήλθες! Καλή διασκέδαση! :)

#114 User is offline   valkanios 

• Tadpole

Posted 10 May 2013 - 03:16 AM

Φίλιππος από Αθήνα, καλώς σας βρήκα..

#115 User is offline   Spyros P. 

• Premium Member

Posted 10 May 2013 - 03:27 AM

Καλώς τον!
Φίλιππε ότι θες κι ότι χρειαστείς, η κοινότητα της Αθήνας είναι μάχιμη και παρούσα για να βοηθήσει όλα τα νέα μέλη!

View Postvalkanios, on 10 May 2013 - 03:16 AM, said:

Φίλιππος από Αθήνα, καλώς σας βρήκα..

#116 User is offline   Mimhs.gr 

• Puzzler

Posted 10 May 2013 - 10:45 AM

Καλως παιδια (ανεξαρτητως ηλικιας, αφου παιζετε παιδια εισαστε (το λεω για να παρηγοριεμαι!)
Οτι θελετε εδω ειμαστε. Απο τα ποιο απλα οπως πχ. την ακατονομαστη κρυπτη και τι θα παθετε αν πατε, μεχρι την Garden in the city, θα ειμαστε ευτυχεις να βοηθησουμε.
Ακουστε ομως και εναν ταλαιπωρο:
Βρειτε πρωτα καμμια πενηνταρια και μετα θα εχετε ολο τον χρονο, για να αρχισετε να βαζετε δικες σας. Μην βιαστειτε.
Ειναι η σημαντικοτερη συμβουλη που μπορω να σας δωσω, με οτι πειρα μπορει να εχω...

#117 User is offline   valkanios 

• Tadpole

Posted 12 May 2013 - 01:16 AM

καλημέρα, λέω όντας αρχάριος αλλά με απεριόριστη διάθεση για περπάτημα να ξεκινήσω ένα τούρ στην κρύπτες της αθήνας. καμιά συμβουλή;

#118 User is offline   Brevetoskylo 

• Premium Member

Posted 12 May 2013 - 03:31 AM

να τις ξανακρύβεις όπως τις βρήκες και να προσεχεις μη σε δει κανεις, διοτι τις εχουμε αναγκη!

#119 User is offline   Spyros P. 

• Premium Member

Posted 12 May 2013 - 12:22 PM

Πολύ σωστές και η συμβουλή του Μίμη και του Μπρεβετόσκυλου.

Γενικά στην Ελλάδα καμία κρύπτη δεν είναι ασφαλής, όσο καλά κρυμμένη κι αν είναι, όσο απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη. Σήμερα δυστυχώς διαπίστωσα ότι έχει χαθεί μια κρύπτη που δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα χανόταν.

http://coord.info/GC3TD2G

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ξεκινήσεις με τις πιο εύκολες κρύπτες, κυρίως τις περιαστικές σε σημεία που δεν μαζεύουν πολύ κόσμο.
Αν σε βλέπουν ή αν το φοβάσαι, ακύρωσε το, μην ψάχνεις. Ακόμα κι αν δεν βρεις την κρύπτη, μπορεί να τη βρει ο περίεργος που σε είδε να ψάχνεις.

Και γενικά καλή διασκέδαση και καλές βόλτες.

Share this topic:

• (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic