Groundspeak Forums: Size Icons On The Web Site - Groundspeak Forums

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

Size Icons On The Web Site

#1 User is offline   planetrobert 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 1925
  • Joined: 01-September 01

Posted 10 September 2004 - 06:11 PM

JEREMY!!!!! YOU ARE THE BEST

next can we edit our caches tha realy are small, not micro?!?

This post has been edited by ralann: 10 September 2004 - 06:12 PM


#2 User is offline   LordSaw 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 224
  • Joined: 29-May 04

Posted 10 September 2004 - 06:51 PM

Nice Quick Work, Jememy. This is an excellent solution. And I like the look.

Thanks
Cache Well.

#3 User is offline   Go JayBee 

  • Smokin'..........
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 1828
  • Joined: 30-December 02

Posted 10 September 2004 - 06:58 PM

Yes, well done Jeremy....pleasantly surprized tonight to notice a new icon on the search list...

JayBee

#4 User is offline   Prime Suspect 

  • Trubba Man
  • Group: +Charter Members
  • Posts: 9109
  • Joined: 09-February 01

Posted 10 September 2004 - 07:55 PM

Sweet! Though they could use some hover text. The physical sizes are fairly obvious, but the X and the dotted outlined box threw me for a second.

For those who haven't seen them yet:
Posted Image = Micro
Posted Image = Small
Posted Image = Regular
Posted Image = Large
Posted Image = Other
Posted Image = Virtual
Posted Image = Not Chosen

Or, for the sports-minded:
Posted Image = Strike
Posted Image = Spare
Posted Image = Open Frame

This post has been edited by Prime Suspect: 10 September 2004 - 08:03 PM


#5 User is offline   LordSaw 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 224
  • Joined: 29-May 04

Posted 10 September 2004 - 07:59 PM

Prime Suspect, on Sep 10 2004, 10:55 PM, said:

Sweet! Though they could use some hover text.

Curious, in my browser they did have hover text. At least for Micro, Regular and Not Chosen.

Cache Well

#6 User is offline   Jeremy 

  • workin' on it
  • Group: Site Wide Moderators
  • Posts: 9385
  • Joined: 01-June 00

Posted 10 September 2004 - 08:06 PM

There is hover text.

Small will be added as soon as developers have sufficient time to implement it in their software.

#7 User is offline   art begotti 

  • Premium Member
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 510
  • Joined: 11-June 04

Posted 10 September 2004 - 08:14 PM

yeah, i had hover text as well...
my one concern... was this the result of numerous people complaining about micros v. regulars here on these threads? because i will admit, the concept of the boxes are good... but i really dont care for them at all. really. i usually go out hunting for caches without even looking at what size it is. this feature wont really help me, but rather annoy me out of my bob the builder pajamas.

#8 User is offline   LordSaw 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 224
  • Joined: 29-May 04

Posted 10 September 2004 - 08:15 PM

Jeremy, on Sep 10 2004, 11:06 PM, said:

There is hover text.

Small will be added as soon as developers have sufficient time to implement it in their software.

Jeremy,

Can we now assume that there will be no change to the "Type" of caches?

Thanks for a job well done.

Cache Well

#9 User is offline   Semper Questio 

  • Hunters of feral Tupperware.
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 2532
  • Joined: 21-January 04

Posted 10 September 2004 - 08:22 PM

Very nice! Thanks!

#10 User is offline   Jeremy 

  • workin' on it
  • Group: Site Wide Moderators
  • Posts: 9385
  • Joined: 01-June 00

Posted 10 September 2004 - 08:23 PM

artbegotti, on Sep 10 2004, 09:14 PM, said:

but i really dont care for them at all. really. i usually go out hunting for caches without even looking at what size it is. this feature wont really help me, but rather annoy me out of my bob the builder pajamas.

Dude, get over it and move on. Seriously. If I gave you wads of cash you'd want me to sort the denominations. Just ignore them if you don't use them.

#11 User is offline   Prime Suspect 

  • Trubba Man
  • Group: +Charter Members
  • Posts: 9109
  • Joined: 09-February 01

Posted 10 September 2004 - 08:24 PM

LordSaw, on Sep 10 2004, 09:59 PM, said:

Prime Suspect, on Sep 10 2004, 10:55 PM, said:

Sweet! Though they could use some hover text.

Curious, in my browser they did have hover text. At least for Micro, Regular and Not Chosen.

Cache Well

I'm guessing you're using the IE browser. IE is broken in so many ways, it's not funny.

Some browsers (like IE), which don't properly follow the standards, incorrectly show Alternate Text (which is meant to replace the image when the image can't be displayed for whatever reason) as hover text. But the ALT tag was never meant to be use used as hover text. The TITLE tag is better suited for that, and works in all current browsers.

So, no, technically there is no hover text provided, though IE is incorrectly displaying the alternate image text as hover text.

#12 User is offline   Jeremy 

  • workin' on it
  • Group: Site Wide Moderators
  • Posts: 9385
  • Joined: 01-June 00

Posted 10 September 2004 - 08:26 PM

Interesting. In my 10+ years of html I never realized there was even a title tag. You learn a new thing every day. I'll add the title tag once I return on Monday to the office.

Honestly it seems kinda redundant to have alt and title, but I'm no HTML guru guy.

#13 User is offline   fly46 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 2499
  • Joined: 04-June 03

Posted 10 September 2004 - 08:30 PM

Jeremy, on Sep 10 2004, 08:23 PM, said:

artbegotti, on Sep 10 2004, 09:14 PM, said:

but i really dont care for them at all. really. i usually go out hunting for caches without even looking at what size it is. this feature wont really help me, but rather annoy me out of my bob the builder pajamas.

Dude, get over it and move on. Seriously. If I gave you wads of cash you'd want me to sort the denominations. Just ignore them if you don't use them.

ROTFLMAO!

Wait a minute, Jeremy, is this you or has your account been hacked?
Now about those wads of cache... cash... (I'm getting very annoyed at my inability to spell that... It's a serious issue, I don't just joke about it)..... Anway, if you're giving out stuff like that, just give me dead inventors, no need to sort....

I love whatever you've done to the site, regardless of if I will use it. It shows that you're listening to what we're saying and you're trying to do something about it.


artbegotti, what the heck? :lol: I ignore gum on the sidewalk and the urinals in portapottys, but you don't see me getting nasty with the PortaJohn guys, do you?

#14 User is offline   Prime Suspect 

  • Trubba Man
  • Group: +Charter Members
  • Posts: 9109
  • Joined: 09-February 01

Posted 10 September 2004 - 08:38 PM

Jeremy, on Sep 10 2004, 10:26 PM, said:

Interesting. In my 10+ years of html I never realized there was even a title tag. You learn a new thing every day. I'll add the title tag once I return on Monday to the office.

Honestly it seems kinda redundant to have alt and title, but I'm no HTML guru guy.

You rock, dude!

Yeah, the "alt as hover text" thing is an IE aberration. I don't know about Opera, but I do know it won't display as hover text in Mozilla or Firefox. And the Mozilla/Firefox browsers now have %15 of the market. Doesn't seem like a lot, but that's double what it was in January. Watch out Bill, someone's gaining on you! :lol:

#15 User is offline   planetrobert 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 1925
  • Joined: 01-September 01

Posted 10 September 2004 - 09:10 PM

fly46, on Sep 10 2004, 09:30 PM, said:

Jeremy, on Sep 10 2004, 08:23 PM, said:

artbegotti, on Sep 10 2004, 09:14 PM, said:

but i really dont care for them at all. really. i usually go out hunting for caches without even looking at what size it is. this feature wont really help me, but rather annoy me out of my bob the builder pajamas.

Dude, get over it and move on. Seriously. If I gave you wads of cash you'd want me to sort the denominations. Just ignore them if you don't use them.

ROTFLMAO!

Wait a minute, Jeremy, is this you or has your account been hacked?
Now about those wads of cache... cash... (I'm getting very annoyed at my inability to spell that... It's a serious issue, I don't just joke about it)..... Anway, if you're giving out stuff like that, just give me dead inventors, no need to sort....

dittos, just send any my way, crumpled up in wads, out of order, i really dont care.

seriously though jeremy, you must finally have learned the secret of life and become cynical in your old age :lol:

#16 User is offline   art begotti 

  • Premium Member
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 510
  • Joined: 11-June 04

Posted 11 September 2004 - 03:45 AM

Jeremy, on Sep 10 2004, 08:23 PM, said:

artbegotti, on Sep 10 2004, 09:14 PM, said:

but i really dont care for them at all. really. i usually go out hunting for caches without even looking at what size it is. this feature wont really help me, but rather annoy me out of my bob the builder pajamas.

Dude, get over it and move on. Seriously. If I gave you wads of cash you'd want me to sort the denominations. Just ignore them if you don't use them.

fly46 said:

artbegotti, what the heck?  I ignore gum on the sidewalk and the urinals in portapottys, but you don't see me getting nasty with the PortaJohn guys, do you?


there's a time for me to comment, and there's a time for me to learn to bite my tongue. yikes, i gonna start watchin' what i say around here... :lol:

edit: i'm an idiot for adding this in, especially after my last comment, but i honestly wouldnt mind sorting the money myself... i mean, think about it... its not like i'm gonna be spending it all right away, right?

yep. shuttin' up now.

This post has been edited by artbegotti: 11 September 2004 - 03:48 AM


#17 User is offline   SixDogTeam 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 2335
  • Joined: 29-June 03

Posted 11 September 2004 - 04:34 AM

So, what's the cutoff between small and regular?

#18 User is offline   Moose Mob 

  • Let's keep it fun!
  • Group: Moderators
  • Posts: 3963
  • Joined: 06-March 04

Posted 11 September 2004 - 04:47 AM

That size-bar is great! Thanks Jeremy!

#19 User is offline   BassoonPilot 

  • Geocacher
  • Group: Banned
  • Posts: 3000
  • Joined: 28-August 01

Posted 11 September 2004 - 05:24 AM

fly46, on Sep 10 2004, 11:30 PM, said:

:lol:  I ignore gum on the sidewalk and the urinals in portapottys, but you don't see me getting nasty with the PortaJohn guys, do you?

Why do you ignore the urinals in portapotties; I'll bet that makes the portapotty guys want to "get nasty" with you! :)

Oh. Almost forgot; the new "size icons" look good.

This post has been edited by BassoonPilot: 11 September 2004 - 05:25 AM


#20 User is offline   MissJenn 

  • I'll give you my 5 cents.
  • Group: Lackeys
  • Posts: 4095
  • Joined: 26-December 01

Posted 11 September 2004 - 05:58 AM

Prime Suspect, on Sep 10 2004, 10:55 PM, said:

Sweet! Though they could use some hover text.

Not a big deal to me, but just some feedback: no hover text in Safari or Mac IE, either.

Quote

Or, for the sports-minded:
Posted Image = Strike
Posted Image = Spare
Posted Image = Open Frame


Now I am imagining your avatar guy with 2-toned bowling shoes on.

#21 User is offline   dafunk22 

  • Premium Member
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 11
  • Joined: 06-July 03

Posted 11 September 2004 - 06:12 AM

ralann, on Sep 10 2004, 06:11 PM, said:

JEREMY!!!!! YOU ARE THE BEST

next can we edit our caches tha realy are small, not micro?!?

So, are we going to be able to edit existing caches? Did I miss a reply? :lol: Just wondering...

#22 User is offline   southdeltan 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 1328
  • Joined: 01-February 03

Posted 11 September 2004 - 06:49 AM

dafunk22, on Sep 11 2004, 06:12 AM, said:

ralann, on Sep 10 2004, 06:11 PM, said:

JEREMY!!!!! YOU ARE THE BEST

next can we edit our caches tha realy are small, not micro?!?

So, are we going to be able to edit existing caches? Did I miss a reply? :lol: Just wondering...

The "small" size will be added just as soon as the developers of 3rd party software (the programs that sortout Pocket Queries) have a chance to add that type to their software.

Once that's been done, they'll take the small size live - and if you cache is bigger than a micro and smaller than regular - you'll be able to change it.

At least I think that's what he said....

southdeltan

#23 User is offline   Jeremy 

  • workin' on it
  • Group: Site Wide Moderators
  • Posts: 9385
  • Joined: 01-June 00

Posted 11 September 2004 - 08:02 AM

SD's got it dead on. Thanks :anibad:

#24 User is offline   LordSaw 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 224
  • Joined: 29-May 04

Posted 11 September 2004 - 08:19 AM

Jeremy, on Sep 11 2004, 11:02 AM, said:

SD's got it dead on. Thanks :anibad:

Jeremy,

I asked this once before in this thread, but haven’t gotten a response from you yet, so I will ask once more, politely and respectfully. Are you still thinking about adding “MICRO” to the Cache Type definitions or does adding the Size Bar Icon to the search results cover this. The reason I am asking is because of Clyde England’s stance on adding “Small” to the size choices in GSAK.

Quote

Yes, thanks. This won't break GSAK, it just means for the moment you would not be able to to a filter on size small.

They are also talking about making micro anther cache type. I want to wait for the smoke to settle on all this before I rush into any changes for GSAK.


Thanks for your attention to this question and Thanks for the Great Site.

Cache Well

#25 User is offline   MarcB 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 1620
  • Joined: 26-July 02

Posted 11 September 2004 - 08:45 AM

Thanks Jeremy for this useful feature!
MarcB

#26 User is offline   Boo & Kitty 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 50
  • Joined: 20-February 03

Posted 11 September 2004 - 08:53 AM

So are sizes for WebCam, Locationless, Event, and CITO "other" or "virtual"? :anibad:

#27 User is offline   Prime Suspect 

  • Trubba Man
  • Group: +Charter Members
  • Posts: 9109
  • Joined: 09-February 01

Posted 11 September 2004 - 09:17 AM

MissJenn, on Sep 11 2004, 07:58 AM, said:

Now I am imagining your avatar guy with 2-toned bowling shoes on.

He's wearing spats over the bowling shoes.

#28 User is offline   Abby's Family 

  • Premium Member
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 26
  • Joined: 28-March 04

Posted 11 September 2004 - 10:51 AM

THANKS Jeremy!!!!

The new icons ROCK!

One additional request would be if its possible at some point in the near future to add the icons to the "Map it" page for when you click on Identify.

That map feature is great because it can give very easy to see nearby caches when out on a daily hunt.

Having the size there would be great too. Thanks in advance.

#29 User is offline   hedberg 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 1265
  • Joined: 10-August 03

Posted 11 September 2004 - 11:01 AM

Can't you remove the icons when virtual, webcam caches etc are listed?
Since they don't have a physical box, why list it as it might have a box?

#30 User is offline   Team Perks 

  • Forum Triclops
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 1777
  • Joined: 23-June 03

Posted 11 September 2004 - 11:07 AM

As much as I thought I wouldn't personally care about having the cache sizes so readily visible...now that it's there, I must admit I really like it.

Thanks! :anibad:

#31 User is offline   Divine 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 2806
  • Joined: 14-October 02

Posted 11 September 2004 - 11:15 AM

hedberg, on Sep 11 2004, 10:01 PM, said:

Can't you remove the icons when virtual, webcam caches etc are listed?
Since they don't have a physical box, why list it as it might have a box?

There's an icon specifically meant for virtuals and webcams: Posted Image It's a dotted outlined box to imply there's no physical box.

This post has been edited by Divine: 11 September 2004 - 02:14 PM


#32 User is offline   southdeltan 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 1328
  • Joined: 01-February 03

Posted 11 September 2004 - 12:50 PM

LordSaw, on Sep 11 2004, 08:19 AM, said:

Jeremy, on Sep 11 2004, 11:02 AM, said:

SD's got it dead on. Thanks :anibad:

Jeremy,

I asked this once before in this thread, but haven’t gotten a response from you yet, so I will ask once more, politely and respectfully. Are you still thinking about adding “MICRO” to the Cache Type definitions or does adding the Size Bar Icon to the search results cover this. The reason I am asking is because of Clyde England’s stance on adding “Small” to the size choices in GSAK.

Quote

Yes, thanks. This won't break GSAK, it just means for the moment you would not be able to to a filter on size small.

They are also talking about making micro anther cache type. I want to wait for the smoke to settle on all this before I rush into any changes for GSAK.


Thanks for your attention to this question and Thanks for the Great Site.

Cache Well

I'd say it's very unlikely that "micro" will get it's own cache type.

However - Jeremy has stated that they ARE adding a new cache size between micro and regular. They haven't added yet so people who develop third party software can add support for the new "small" size before they put it on the website.

I'd think if I was a developer I'd add support for the new size and be glad they warned me about the change.

southdeltan

#33 User is offline   LordSaw 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 224
  • Joined: 29-May 04

Posted 11 September 2004 - 01:03 PM

southdeltan, on Sep 11 2004, 03:50 PM, said:

I'd think if I was a developer I'd add support for the new size and be glad they warned me about the change.

southdeltan

That's the whole point, Clyde is going to include the size containe of small eventually, but is waiting to hear that he has/doesn't have to implement a new cache type also. As Jeremy is delaying implementing the "Small" container size, to give developers time to implement it, and Clyde is waiting to implement it until Jeremy makes the decision about the "Micro Type" public, we have an impasse with GSAK.

I just want to see this implemented both on the website and in GSAK within a reasonable time.

Cache Well

#34 User is offline   pfunky 

  • Tadpole
  • Group: Members
  • Posts: 7
  • Joined: 31-August 04

Posted 11 September 2004 - 05:28 PM

Cool. I was on my soapbox in another thread, and completely missed this one.

Thanks Jeremy for fixing the tooltips! Any chance of you modifiying the 'cache type' icons to include the "title" attribute too? Those icons baffled me as a new user (course I know them now, but it's helpful for new users who also prefer Mozilla).

Thanks again.

#35 User is offline   CompuCash 

  • CompuCash
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 2058
  • Joined: 09-June 04

Posted 11 September 2004 - 05:55 PM

Jeremy, on Sep 10 2004, 09:23 PM, said:

artbegotti, on Sep 10 2004, 09:14 PM, said:

but i really dont care for them at all. really. i usually go out hunting for caches without even looking at what size it is. this feature wont really help me, but rather annoy me out of my bob the builder pajamas.

Dude, get over it and move on. Seriously. If I gave you wads of cash you'd want me to sort the denominations. Just ignore them if you don't use them.

can we get a reverse sort too??? <giggle>

#36 User is offline   BalkanSabranje 

  • Kam greva?
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 1246
  • Joined: 08-December 03

Posted 12 September 2004 - 06:44 AM

Prime Suspect, on Sep 11 2004, 06:38 AM, said:

Jeremy, on Sep 10 2004, 10:26 PM, said:

Interesting. In my 10+ years of html I never realized there was even a title tag. You learn a new thing every day. I'll add the title tag once I return on Monday to the office.

Honestly it seems kinda redundant to have alt and title, but I'm no HTML guru guy.

You rock, dude!

Yeah, the "alt as hover text" thing is an IE aberration. I don't know about Opera, [...]

Opera
Version 7.52
Build 3834

No hover text whatsoever. :laughing:

BS/2

#37 User is offline   southdeltan 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 1328
  • Joined: 01-February 03

Posted 12 September 2004 - 08:01 AM

LordSaw, on Sep 11 2004, 01:03 PM, said:

southdeltan, on Sep 11 2004, 03:50 PM, said:

I'd think if I was a developer I'd add support for the new size and be glad they warned me about the change. 

southdeltan

That's the whole point, Clyde is going to include the size containe of small eventually, but is waiting to hear that he has/doesn't have to implement a new cache type also. As Jeremy is delaying implementing the "Small" container size, to give developers time to implement it, and Clyde is waiting to implement it until Jeremy makes the decision about the "Micro Type" public, we have an impasse with GSAK.

I just want to see this implemented both on the website and in GSAK within a reasonable time.

Cache Well

If you go back and read all of the threads about this - you'll see that Jeremy does not beleive that Micros warrant their own type. He's also commented that 50% in the poll is not anywhere near enough to think that the "masses" think that micro is a seperate type either.

If I was a betting man, I'd say micros aren't getting a cache type anytime soon, if every.

The new size will go in wether GSAK has that in or not... might as well put it in.

sd

#38 User is offline   Prime Suspect 

  • Trubba Man
  • Group: +Charter Members
  • Posts: 9109
  • Joined: 09-February 01

Posted 12 September 2004 - 10:12 AM

BalkanSabranje, on Sep 12 2004, 08:44 AM, said:

Prime Suspect, on Sep 11 2004, 06:38 AM, said:

Jeremy, on Sep 10 2004, 10:26 PM, said:

Interesting. In my 10+ years of html I never realized there was even a title tag. You learn a new thing every day. I'll add the title tag once I return on Monday to the office.

Honestly it seems kinda redundant to have alt and title, but I'm no HTML guru guy.

You rock, dude!

Yeah, the "alt as hover text" thing is an IE aberration. I don't know about Opera, [...]

Opera
Version 7.52
Build 3834

No hover text whatsoever. :lol:

BS/2

I figured Opera wouldn't display alt text as hover text. Like Mozilla, it's a highly compliant browser.

Why doesn't someone create a browser called Oprah? It would convert every web page into a nice little life-lesson, and encourage people to read mediocre books. And the size of the executable file would continually fluctuate on your hard drive. :laughing:

#39 User is offline   planetrobert 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 1925
  • Joined: 01-September 01

Posted 12 September 2004 - 06:28 PM

Prime Suspect, on Sep 12 2004, 11:12 AM, said:

Why doesn't someone create a browser called Oprah? It would convert every web page into a nice little life-lesson, and encourage people to read mediocre books. And the size of the executable file would continually fluctuate on your hard drive. :laughing:

ROFLMAO

that is quality.

#40 User is offline   Gaddiel 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 246
  • Joined: 10-June 02

Posted 12 September 2004 - 06:34 PM

I love this idea, but I wish they had filled in all the spaces to the left of the dot, too. For example, on a regular-sized container, fill in the first and second dots, as well. It would make it easier to see the size at a glance...

#41 User is offline   Nappy10 

  • Im gellin'
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 283
  • Joined: 30-October 02

Posted 13 September 2004 - 05:34 PM

Everything seems to be working great for me on Firefox. The hover text and everything. The new icons seem to be a great addition. (I like the directional compass icons). Thanks for all the hard work.

Nappy10

#42 User is offline   Prime Suspect 

  • Trubba Man
  • Group: +Charter Members
  • Posts: 9109
  • Joined: 09-February 01

Posted 14 September 2004 - 07:41 AM

Nappy10, on Sep 13 2004, 07:34 PM, said:

Everything seems to be working great for me on Firefox. The hover text and everything. The new icons seem to be a great addition. (I like the directional compass icons). Thanks for all the hard work.

Nappy10

Title tags have been added! Works great! I like that you can tell how many t-bugs are in a cache without opening the cache page.

#43 User is offline   pfunky 

  • Tadpole
  • Group: Members
  • Posts: 7
  • Joined: 31-August 04

Posted 14 September 2004 - 07:36 PM

Hovertext works like a champ now! Thanks Jeremy! B)

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked