Groundspeak Forums: Etrex Vista C "auxiliary Mount Adapter" - Groundspeak Forums

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Etrex Vista C "auxiliary Mount Adapter" Is mine faulty?

#1 User is offline   de_cache_man 

  • Premium Member
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 10
  • Joined: 22-March 03

  Posted 19 January 2005 - 10:28 AM

I've TRIED to get Garmin tech support to answer this question, but have had no luck, so hopefully, someone else with a Vista C will be able to answer this question for me.

Here is the owner's manual to the Vista C:
Owner's Manual

On page 3, you'll see the "Auxiliary Mount Adapter" that I'm talking about. Note the nice dotted line between the adapter and the "Belt Clip/Auxiliary Mount Adapter Attachment Location" in the picture. It then says to refer to pages 77 and 78 for accessory listings and installation.

Now look at pages 77 and 78.
There is nothing other than a dotted line again, showing that it attaches, but it doesn't say HOW it attaches.

I looked at the adapter, and there are no threads on the adapter itself. It pushes into the attachment location, but isn't solid. I don't dare clip it onto my handlebar mount, because if I did, the Vista C would rattle loose and fall off and bye-bye to $400+ of GPS.

So my questions are:
1) Does the silver center part of the auxiliary mount adapter on your unit have threads? If so, then I need to just tell Garmin that mine is faulty and have them send me a new one.
2) If yours doesn't have threads and you have successfully attached your adapter to the attachment location, how did you do it so that it wouldn't easily come loose?

Yesterday, I finally sent another email to Garmin tech support giving them the link to the online manual and telling them the same thing I posted here. Hopefully, they will have an answer as well.

#2 User is offline   DiskDevil 

  • Geocacher
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 245
  • Joined: 28-July 04

Posted 21 January 2005 - 03:40 PM

Mine certainly has threads on it. Screws into the back of the gps. If yours is missing threads then I assume it is defective.

#3 User is offline   welch 

  • Geocacher
  • Group: +Charter Members
  • Posts: 6475
  • Joined: 02-September 01

Posted 21 January 2005 - 11:18 PM

Hmm... sometimes I just wish they would put actual pictures in the manuel. If you look at p.13 they show the clip like it has a screw head in the center, and the connection point as having a hollow spot in it it.
But then you go to p.88 and it has the same clip, and also some screw in knob looking part, but the connection site looks solid all the way across :laughing:

(I reallly have nothing to, just agreeing with you the manuel doesn't help much in this case.)

#4 User is offline   de_cache_man 

  • Premium Member
  • Group: +Premium Members
  • Posts: 10
  • Joined: 22-March 03

Posted 24 January 2005 - 09:17 AM

Thanks DiskDevil. Based on your post, I asked the Garmin support person to send me a replacement and they should be mailing it out in the next day or two.

The funny thing is that I could never get anyone at Garmin to tell me whether or not the stupid thing was supposed to have threads or not.

In one email, this was all I sent:

"Please, just answer this question: Should the silver-colored part of the Auxiliary Mount have threads? Yes or no?"

The reply:

"This part, the Auxiliary Mount Adapter, should be smooth without any type of notches."

What the??

Thanks again for your reply.

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic